Хасково

Нови свидетели и писмени доказателства отложиха делото „Билла“

Заседанието по делотоДелото срещу кмета на Хасково Георги Иванов по казуса Билла отново бе отложено днес. Причина за това станаха нови искания от страна на защитата и прокуратурата.

В началото на днешното заседание бе представена поисканата преди година експертиза за начина на изготвяне на бюджета на община Хасково. Тя трябваше да даде светлина за това по каква причина задължението към веригата не е включено в плановете за разплащане на кметството. Георги Иванов е обвинен, че е забавил умишлено връщането на внесени от Билла в общината пари и така е ощетил бюджета със 113 000 лева лихви.

В началото на заседанието адвокатът на кмета Розалина Апостолова внесе искане за нови доказателства по делото – протокол от заседание на постоянната комисия по бюджета от 6 март 2007 година, докладна записка за изпълнението на бюджета за 2006 и проектобюджета за 2007 година, придружени с протокол от съответното заседание на общински съвет. 

От тях щяло да стане ясно какъв е конкретния механизъм, по който е отчетен бюджета за 2006 и приет този за 2007 година, защото експертизата давала идея само за принципните положения. Апостолова поиска и да бъдат разпитани като свидетели тогавашните членове на бюджетната комисия Наско Нанев, Наталия Любенова и Красен Ангелов.

Прокурор Петър Мидов не възрази срещу писмените доказателства, но от своя страна също поиска нов свидетел ако съдът допусне исканите от защитата. Това е главният експерт „Бюджет“ в общината Станка Велчева.

След кратка пауза съдия Росен Русев допусна новите искания и отложи делото за 16 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
panayotov
panayotov
13.10.2011 16:24 16:24

ei mi6kata pak biaga ot otgovornost

vendeta
vendeta
13.10.2011 19:04 19:04

Otnovo se pokriva kmeta,kolkoto do bila,ne e samo za tova za sad kolko dalaveri oshte ima,koito sa skriti i po tozi na4in otlojeni. Tova e kmeta sega bqga i pak se kandidatira ina4e tova go 4aka sad!!!

Анонимен
Анонимен
14.10.2011 12:20 12:20

Чудно, не разбраха ли че нямада го барнат за Била.Ще ги върти оше 5 години в съда 🙂 Кефиш ме кмете ще гласувам за теб

бай гочо
бай гочо
14.10.2011 15:03 15:03

Богати крадци няма ,запомнете това ! Колкото и да ги боготворите си остават крадци!

Back to top button