Любопитно

Общината ще кандидатства за финансиране за санирането на хасковския театър

Община Хасково има готовност да кандидатства за предоставяне на средства за енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“.

Парите се чакат по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост. Предложението на кмета Станислав Дечев за санирането на театъра трябва да бъде одобрено от общинския съвет, който ще заседава на 17 март.

В докладната се посочва, че сградата на театъра е построена през 1926 г. Основна реставрация и реконструкция е извършена през 2004 г. от страна на общината като собственик на сградата и имота. Запазена е архитектурата от годините на построяването, като изцяло са подменени сценичната механизация, водопроводната и електрическата системи.

През годините след 2004-а по сградата на театъра са извършени предимно текущи ремонти поради липсата на средства. Сега е извършено обследване за енергийна ефективност на сградата, която има валиден сертификат и технически паспорт.

Максималният размер на заявените средства не може да надхвърля 2 500 000 лв. Планираните дейности трябва да приключат до 30 месеца, но не по-късно от 30 юни 2026 г. Крайният срок за кандидатстване е до 28 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button