Любопитно

Поставят за първи път „Женитба“ по Гогол на хасковска сцена

Женитба по ГоголШестима току-що завършили актьори участват в спектакъла „Женитба“ по Гогол, чиято премиера ще е в петък на сцената на театър „Иван Димов“. Те са зъвършили класа на Красимир Спасов през тази година.

Според режисьора Иван Савов, за да има театър, трябва да има наистина и млади хора в постановките. На сцената на театър „Иван Димов“ ще се изявят Дамян Тенев, Станислава Николова, Константин Соколов, познатата на хасковлии Иванка Шекерова, Александър Алексич, Ивайло Димитров и Лазарина Коткова. Самият режисьор също има роля в спектатъла. В хасковския спектакъл участват и добре познатите на тукашната публика Стефан Цирков и Светла Рудева.

„Женитба“ е поставян от различни режисьори в България. Основната разлика между представленията е дали те са станали или не, смята Иван Савов, който е познат на хасковската публика с постановката „Жената над нас“. Той самият си спомнял две или три версии на „Женитба“, които са го впечатлили.

Главен данъчен инспектор, превзет бивш пехотинец, морски лейтенант, невзрачен търговец и смотанякът Подкальосин са кандидат-женихите на застаряващата богата мома Агафя в „Женитба“.

Сценографията на „Женитба“ е на Вячеслав Парапанов. Музиката е на Асен Аврамов, който е написал музиката на над 100 театрални постановки и на 12 телевизионни и игрални филма. Той е автор и на музиката на „Жената над нас“.

Театралният афиш на Хасково

 Женитба по Гогол  Женитба по Гогол

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button