Регион

270 000 фалшиви стоки задържаха от началото на годината на Капитан Андреево

Близо 270 000 ментета са задържани от началото на годината на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

През март са открити 81 552 фалшиви стоки при проверки на два товарни автомобила и автобус, влизащи в страната от Турция. Единият от камионите, управляван от турски водач е пътувал за Чехия. Той е селектиран за щателна митническа проверка, при която в 169 колета са намерени стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. Открити са 33 193 текстилни изделия, от които 23 313 рокли, тениски, спортни долнища, кърпи, якета, спортни екипи и 9 880 чифта чорапи. В част от колетите са намерени и 984 чифта обувки.

В другия товарен автомобил са открити 3113 текстилни изделия – тениски, мъжко и дамски бельо, блузи, бебешки комплекти, спортни комплекти, 42 000 чифта чорапи, 335 чанти и 91 чифта обувки. Камионът е управляван от български гражданин и също е превозвал стока за Чехия.

На 8 март половин час след полунощ е извършена щателна митническа проверка на автобус с турска регистрация. Стюардът на автобуса декларирал 265 текстилни изделия – дрехи, 831 чанти, 730 колана и 10 чифта обувки, всички носещи знаци на регистрирани търговски марки, които са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button