Избори 2023 – Предизборни публикации

Делян Добрев е носителят на голямата награда „Икономика на светло“ на АИКБ

Делян Добрев от ГЕРБ е тазгодишният носител на голямата награда „Икономика на светло“ на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

„За трети път съм номиниран и за втори път печеля голямата награда „Икономика на светло“. Благодаря на Асоциацията на индустриалния капитал в България и на всички 135 членове на журито. Награден съм за административна практика, която води до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата. Поводът за номинацията ми е предложеният и приет механизъм за компенсация на цената на електроенергията, на който съавтори сме с Теменужка Петкова, Жечо Станков, Деян Иванов и др.“ Това съобщи Делян Добрев веднага след церемонията по награждаването. Престижната награда бе връчена на Добрев от Васил Велев – председател на УС на АИКБ.

За отличието си Делян Добрев поучи поздравления и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Делян печели приза за втори път. Тази година той беше номиниран за наградата за административна практика, която води до ограничаване на сивата икономика и до подобряване на бизнес средата“, написа в профила си в социалната мрежа Бойко Борисов.

ГЕРБНаградите са част от цялостната дейност на АИКБ за повишаване обществената нетърпимост към сивата икономика, поощряване предприемането на активни действия в тази посока и популяризиране градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.

Призът „Икономика на светло“ се връчва за 10-та поредна година. Делян Добрев печели престижното отличие за втори път в категория за нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата.

Номинациите за наградите са направени чрез широко обществено допитване сред членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България, всички социални партньори, членовете на Обществения съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика, в чиито състав влизат представители на редица държавни институции и медиите. Победителите се излъчват чрез тайно гласуване от експертно жури, съставено от над 100 изявени личности: видни икономисти, общественици, представители на медиите, членове на Националния и Контролния съвет на АИКБ, на Обществения съвет за Ограничаване и превенция на неформалната икономика и недекларираната заетост и др.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Back to top button