Избори 2011

Стоичков подкрепи Наталия Пачеманова за кмет на Харманли

Стоичков подкрепи ПачамановаПодкрепа от Христо Стоичков получи кандидатът за кмет на Харманли Наталия Пачеманова. Часове, след като стана почетен консул на България в испанските автономни области Каталуния и Арагон, Стоичков  посети града, от който е стартирала футболната му кариера.

Той представи в залата на НЧ „Дружба” свой амбициозен проект, който ще възроди спорта в Харманли. Знаменитият гост бе посрещнат изключително радушно от хората в залата, която не спряха да го аплодират.

„Когато през далечната 1982 година тръгнах от Пловдив за Харманли, никога не съм си мечтал, че ще се върна отново тук”, каза развълнуван Стоичков, а в очите му блеснаха сълзи.  По изключително емоционален начин той разказа за приятелите си от Града на Белоногата, които са дали тласък на кариерата му. Не пропусна и тези, които вече не са между живите, като помоли харманлийци да почетат паметта им с минута мълчание.

Носителят на всички престижни световни отличия във футбола отбеляза, че отдавна има идея да направи нещо за Харманли, но не е срещнал никаква подкрепа от управляващите. „Исках да направя академия „Христо Стоичков”. Това не стана, тъй като аз  комисионни не давам”, поясни той.

Стоичков подкрепи ПачамановаНеговата идея е по проект спортната база „Хеброс” да се реновира и модернизира, като част от подобренията ще бъдат ново помощно игрище, направа на трибуни в борцовата зала и общежитие за спортистите. Това ще стане с европейски средства по Програмата за трансгранично сътрудничество „България-Турция”. „Искам да направя нещо голямо, дължа ви го, защото вие ми оказахте високата чест да съм почетен гражданин на Харманли”, каза Стоичков. И обеща, че евросредствата ще влезнат в Харманли в най-скоро време.

Наред с амбициозната си идея, спортната легенда даде мощно рамо на предизборната кампания на Наталия Пачеманова. Стоичков изрази своята надежда, че след изборния вот „с високо вдигнато чело” тя ще бъде новия кмет.

Заедно със Стоичков на сцената на НЧ „Дружба” бе и неговият екип, занимаващ се с европейски проекти, треньори на спортни клубове в Харманли и изявени спортисти. Така те осмислиха идеята за срещата, а именно – заедно за спорта – заедно за бъдещето на Харманли.

Присъстващите в залата чуха от г-жа Пачеманова и акценти от предизборната й спортна програма, която е основен приоритет. Сред гостите в залата бяха и народният представител Румен Данев и областният управител Ирена Узунова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button