Хасково

Паспортната служба в Хасково ще работи и в изборния ден на 2 април

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ ще работят в деня за размисъл – 1 април от 8:30 до 17:30 часа и в изборния ден – 2 април от 8:30 до 19:30 часа, съобщават от областната дирекция на МВР – Хасково.

Целта е избирателите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

На хората, които вече са подали заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 31 март ще бъде издавано удостоверение, с което да се гласува.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР – Хасково или в РУ – Димитровград, РУ – Харманли, РУ – Свиленград, РУ – Ивайловград или в РУ – Тополовград за дните от 28 март до 1 април от 8:30 ч. до 17 ч. или на 2 април от 8:30 ч. до 19 часа.

2. Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите за Народно събрание се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко полицейско управление независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред Секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден – 2 април.

От 2 март до 3 април 2023 г. включително в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия – телефон 02/90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg – за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на парламентарните избори. Подаваните съобщения трябва да са относими към дейността на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button