Регион

Започна ремонта на парка в село Пъстрогор

Започна благоустрояването на парка в центъра на свиленградското село Пъстрогор, съобщават от общината.

Компрометираната подпорна стена от каменна зидария е предвидена за събаряне и изпълнение на нова стоманобетонова стена с ажурна ограда над нея. Съществуващите остарели детски съоръжения ще бъдат демонтирани, а на тяхно място ще бъде изградена нова детска площадка от армиран бетон и с ударопоглъщаща настилка.

СвиленградПланиран е монтаж на четири детски съоръжения с различни типове занимания – комбинирано съоръжение за различни типове игри, съоръжение за катерене и баланс, клатушка – тип везна за ползване от две деца, люлка – тип махало с двe седалки, пейки и кошчета. Съществуващата беседка ще бъде ремонтирана. Включени са и дейности по затревяване. По график строителните работи трябва да приключат до края на месец май 2023 г.

СвиленградПредвижда се още обновяване на зелени площи за обществено ползване в село Мезек и на свиленградската улица „Тодор Кирков“.

Междувременно третокласници питаха кмета на Свиленград арх. Анастас Карчев как се управлява общината. Децата връчиха на градоначалника подаръци, а той ги дари с книги и диск за историята на Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button