Любопитно

Нов сборник и изложба на театрални костюми в Димитровград

Излезе от печат сборникът с доклади от ІІІ национална научна конференция „Светът на българина през ХХ век“, която се проведе през 2021 г., по повод 70 години музейно дело в Димитровград.

Изданието съдържа 34 статии на историци, етнолози и археолози от национални, регионални и общински музеи, Българска академия на науките, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Шуменски университет „Константин Преславски“ и Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Научен редактор е проф. Милко Палангурски.

ИзложбаЕкземпляри от сборника ще бъдат предоставени за нуждите на библиотеки, музеи и университети в страната, както и на всички автори.

Междувременно интересна изложба на театрални костюми и реквизит от театрални представления ще бъде открита на 26 март от 14 ч. в Исторически музей – Димитровград. Изложбата под надслов „70 неспокойни години театър“ ще покаже историята на димитровградския Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ от създаването му до наши дни.

Темите в експозицията са разделени по десетилетия. Своеобразната историческа разходка из театралната сценография ще бъде достъпна за гражданите до 9 май.

Тази година ОДТ „Апостол Карамитев“ чества 70 години от своето създаване, като наред с юбилея събитието се провежда в навечерието на Световния ден на театъра – 27 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button