Любопитно

Самотата събра баба Мария и дядо Кръстьо от Дома за стари хора

Сватба74-годишната Мария Николова и 77-годишният Кръстьо Георгиев от Дома за стари хора на Кенана сключиха граждански брак днес. 

Двамата подписаха тази сутрин в община Хасково, а по-късно празникът продължи в Дома. Там баба Мария и дядо Кръстьо бяха посрещнати с аплодисменти и викове „горчиво“.

От живеещите в Дома за стари хора младоженците получиха и подарък – олекотени завивки, а служителите на социалната институция бяха аранжирали спалнята им със сърце от листа и цветя.

Сватба Мария Николова има две дъщери, един син, шестима внука и три брака зад гърба си. Тя е родена в Смолян, но дълги години е живяла в Хасково. Работила е като помощник – готвач. От 2 години обитава Дома за стари хора на Кенана.

Кръстьо Лозанов има син, който от 10-годишен живее и учи в Америка. Той е от свиленградското село Левка. Вдовец е. Със съпругата си са държали ресторант, в който той е бил главен готвач.

Баба Мария и дядо Кръстьо твърдят, че самотата ги е събрала. Двамата си пожелаха да са живи и здрави и да се разбират. Категорични са, че техните деца ги подкрепят в това начинание и дори се радват на стъпката, която са предприели.

Вижте видео репортаж от щастливото събитие

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
17.10.2011 13:21 13:21

Да са здрави и живи. Това вече не е любов а бягство от самотата. Правилно е написано заглавието на материала във вестника. Но е много хубаво нещо, защото хората не могат да живеят сами. Както на младини не можеш без приятел, така и на старини ти трябва другар или другарка. Няма нищо по тъжно от самотен човек. Дори и дърветата когато са две са по красиви от самотното дърво. Здраве и дълголетие за тези хора.

Станислава
Станислава
27.10.2011 15:00 15:00

Душички мили!Да са живи и здрави :)

Back to top button