Хасково

Софтуер чете на глас в инфоцентъра на Административен съд Хасково

Административен съд Хасково вече има Информационен центърХасковският административен съд вече има Информационен център, в който всеки може да получи информация за работата на съда и за хода на делата. Това ще става както чрез устни справки, така и чрез брошури.

Една от най-важните придобивки в информационния център е софтуерът, който преобразува писмения текст в говор. Така незрящите хора също ще могат сами да получат информация за дейността на съда и за делата, които ги интересуват, обяви при откриването председателят на Административен съд Хасково Теодора Точкова.

На събитието присъстваха заместник- председателят на Върховния административен съд Венета Марковска, председателят на Програмата за развитие на съдебната система Велислава Делчева и председателят на хасковската адвокатска колегия Добри Рангелов.

Догодина хасковският административен съд ще бъде обявен за съд-модел, обяви Марковска. Тя посочи, че местната съдебна институция е една от най-добре работещите в страната.

 Административен съд Хасково вече има Информационен център  Административен съд Хасково вече има Информационен център

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button