Хасково

РИК – Хасково разпореди премахването на предизборни плакати от автобусна спирка

Районната избирателна комисия в Хасково се разпореди да бъдат премахнати плакати за предизборна агитация, поставени на автобусната спирка пред Младежкия център.

Решението е по сигнал на хасковлия от вчера, че призивът на плаката на политическата партия използва реч на омразата. Това е първият сигнал до комисията по време на предизборната кампания, който е приет за основателен.

Проверката на РИК е установила, че текстът на агитационния плакат действително съдържа изрази, които биха могли да създадат негативни впечатления, но същите не следва да се считат, че „накърняват добрите нрави“ или използват „религиозни знаци или изображение“. Решението за премахването на плакатите е изпратено на Община Хасково за изпълнение, като подлежи на обжалване в тридневен срок пред ЦИК.

РИК определи броя и състава на подвижните секционни избирателни комисии на изборите на 2 април в няколко общини в Хасковска област. В община Хасково ще има 2 ПСИК, община Ивайловград – 1 ПСИК, община Стамболово – 4 ПСИК, община Маджарово – 1 ПСИК.

От 20 до 29 март ще се проведат обучения на членовете на СИК с машината за гласуване. Те ще се проведат онлайн по график.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Галя
Галя
18.03.2023 16:34 16:34

В gsm сервиз на ул.стефан караджа се купуват гласове

Ядосан
Ядосан
18.03.2023 22:53 22:53

Яки глоби за шибаните партии.

Сиси
Сиси
19.03.2023 8:52 8:52

В ЦК.също се купува

Стоименов
Стоименов
19.03.2023 11:34 11:34

Около ФСГ по всички стълбове има плакати за предизборна агитация на номер 13, няма да напиша името на партията. Не трябва ли да се премахнат и партията да понесе глоба за поставяне на плакати на не обозначени места?

Back to top button