Избори 2023 – Предизборни публикации

Асен Василев: Ще предложим правителство на малцинството. Можем да продължим да вдигаме доходите!

Кандидатите за депутати на ППДБ се срещнаха с жителите на Хасково

Само с продължаването на политиката по вдигане на доходите можем да постигнем по-добър живот, за което всички се борим. Истината е, че ще можем да го направим отново след изборите на 2 април. Това заяви на среща с граждани в Хасково водачът на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Асен Василев.

ППДБХората са притеснени от цените, но все пак малко се успокояват, че пенсиите и заплатите са мръднали нагоре. Питат дали ще можем да продължим политиката по увеличаване на доходи. Истината е, че ще можем, категоричен беше бившият финансов министър след разговорите си в центъра на Хасково.

Пари в държавата има и е важно НАП да ги събира и те да стигат до всички фирми, а не до определен кръг и няколко човека, както беше до преди 2 години. През следващите години ще получим от Европа 10 – 15 милиарда лева на година. Трябва да направим така, че тези средства да стигнат до всички фирми и всички граждани, категоричен е Василев.

Той припомни, че и по време на предишната предизборна кампания е имало заплахи, че държавата ще фалира, че ще умрем от глад през зимата, че ще имаме безкрайни дефицити. Нищо от това не се случи.

Видя се, че средства има. Сега се опитват да кажат, че трябва да се вдигнат данъците на някои фирми. Това не е необходимо. Нужно е обаче НАП отново да започне да работи. Отчетът им показвал, че през януари са събрали 17% ДДС по-малко от миналата година. Това означава, че някой не си върши работата, посочи Василев и заяви, че приходната агенция има нужда от ново ръководство. Той даде пример с това, че когато като финансов министър е сменил ръководството на НАП, тя е започнала да събира много по-големи приходи.

След изборите на 2 април от „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще предложат правителство на малцинството с ясна програма, което според тях ще бъде силно устойчиво. То ще има няколко основни приоритета като Еврозоната и Шенген, защото това ще намали всички възможни финансови рискове пред страната ни. Трябва да се приемат най-после и законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, за да започнат да пристигат средствата от Европа. Ще се работи и по плана за селското стопанство.

Асен Василев припомни, че са поставили лимит за субсидиите, за да има пари за всички. Държавата трябва да направи така, че да намалее вноса за сметка на увеличено родно производство, каза още водачът на листата на ППДБ за Хасково.

ППДБЩе продължим, както в предишния мандат, работа за по-високи доходи. Нашите цени са европейски и това няма как да не е така. Но видяхме вече, че има как доходите и на работещите, и на пенсионерите да се вдигат и така да успеем да наваксаме европейските. Това ще доведе до по-добър живот, за което всички се борят, допълни Василев.

Той припомни, че въпреки многото трудности през миналата година, е имало и хубави неща като това, че България е станала първа по износ в Европейския съюз, първа по ръст на заплатите, втора по ръст на индустриалното производство. Правителството на Кирил Петков показа, че когато работим заедно и когато държавата си свърши работата, тогава фирмите могат да си позволят да вдигат заплати и има пари за образование, за здравеопазване и инвестиции.

ППДБНа срещата с хасковлии присъстваха и останалите кандидати за народни представители от „Продължаваме промяната – Демократична България“, както и лидери на партиите в коалицията.

Съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов заяви, че е горд, че е участвал в създаването на това ново обединение. Основната ни цел при създаването на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ беше да съберем на едно място реформаторските сили, за да спечелим изборите, което вече се очертава, и така да прекратим политическата криза, както и да пресечем служебната власт. Той определи работата на служебното правителство като явна намеса в предизборната кампания и заяви, че трябва да бъде спряно буксуването на парламентарната република.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button