Регион

Един от блокираните в планината почина от измръзване

Първа жертва на снега

Снимка: РСПБ

Лошото време взе жертва. Един от блокираните в планината край село Лисово дървосекачи е починал от измръзване след като късно снощи са били спасени и откарани в болницата. Това е 72-годишен мъж, който е бил болен.

7 деца и 8 възрастни бяха блокирани в планината след като през деня отишли да секат дърва. Ромите били с три каруци и били леко облечени, а сред тях имало и пеленаче. Загиналият мъж търсил помощ докато останалите били на завет.

В спасяването на групата дървосекачи се включиха всички институции, а в областна администрация Хасково бе сформиран кризисен щаб. След като пожарникарите ги открили, те отказали да тръгнат пеша и се наложи включването на тежка техника.

На място са изпратени два булдозера и една фадрома, които проправили път през преспите. С джипове на Гранична полиция семействата са превозени с линейките. Прегледани са и са настанени в малък свиленградски хотел.

Вчера десетки души в хасковска област останаха блокирани по пътищата заради лошото време. 43 села бяха без ток.

Вижте видео репортаж

 

Първа жертва на снега

Спасените хора са настанени в хотел в Свиленград
 

Първа жертва на снега

Пожарникарите, спасили дървосекачите ще бъдат предложени за награда

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
странен
странен
18.10.2011 9:19 9:19

отказали да тръгнат пеш, мамицата им…ако бяха останали там? не стига че секат незаконно, ами сега са и на хотел

циганска си работа
циганска си работа
18.10.2011 9:38 9:38

gadna paplach ciganska!!! Ne stiga `e sekat nezakonno, ne stiga, che sa ostavili stareca da tyrsi podslon, nestiga, che i be*e pomuknali v toia stu, ami nakraia i otkazali da trugnat pesh! ABE PERETE IM EDNI PALKI V GLAVITE BE!!Sgan mrusna!!!! Kato neshtat da trugnat, da izmruzvat tam i tova e!!! MRUSNA CIGANSKA SGAN!!!!!

lidiya
lidiya
26.12.2011 18:29 18:29

Mili sagragdani,ot godini giveq v 4ygbina i za galos „‘tezi hora“davat “dobrata“predstava,za balgarite.Sramyvam se!!!!!!Ne smeq da kaga 4e sam balgarka!!!! I na vsi4koto otgore pak tezi “ne6tastnici“se poqvqvat po televiziqta s tova da izpla4at makata si,kolko bili ne6tastni v Balgariq i kak nikoi ni6to ne pravi za tqh v rodinata……Ah gorki4kite….Proslaviha ni po Evropa s nai-dobrite si prostitytki…..,nai-dobri sa v kragbite…..i sa dobri myzikanti pred magazinite i sypermarketite…..Sram i pozor!!!!!!!

Back to top button