Хасково

Снегът затвори две училища в Ивайловградско, в ПМГ било студено

ПМГ - ХасковоДвете училища в ивайловградските села Белополци и Железино останаха заключени днес, съобщи за Haskovo.info експертът от Регионалния образователен инспекторат Христина Боева. Причината е снегът, който на места е натрупал около 60 сантиметра и затруднява преминаването на автомобилите.

Във всички останали училища в областта учебният процес протича нормално. В повечето школа студът е принудил директорите да разпоредят парното да бъде пуснато, допълни Боева.

Не така обаче стоят нещата в хасковската математическа гимназия, твърдят ученици, които позвъниха на редакционните ни телефони. Според тях температурата в класните стаи е едва 13 градуса.  

Тези, които са ви се обадили имат контролна и умишлено държат прозорците на стаята си отворени„, коментира директорът на гимназията Тодорка Милева. Тя обясни, че в училището няма отопление, тъй като от тази година школото ще се топли на газ, а договорът с фирмата – доставчик е от 1 ноември. „Още вчера съм говорила с ръководството на дружеството и техни работници са на място и правят проверка на инсталацията“, допълни още Милева.

От Регионалната здравна инспекция пък заявиха, че все още не са започнали да правят проверки по училищата за температурите в класните стаи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
uchenik
uchenik
18.10.2011 13:42 13:42

Директорката лъже!!! То на нея климатика си и работи и си и е топло, а ние всички мръзнем като кучета!!!

тони
тони
18.10.2011 16:12 16:12

вярно си казват децата вчера е няюмало отопление и синът ми учи тами каза че в класната стая е било много студено така че контролните май нямат нищо общо със студеното

uchenik2
uchenik2
18.10.2011 17:27 17:27

beshe kucheski stud v staite nai-toplata staq beshe 15 gradusa

хахахахахахаха
хахахахахахаха
18.10.2011 21:14 21:14

Щом като вашата директорка казва, значи не е така. Смях, смях, смях – тази няма ли капчица срам бре – да лъже така

aaa
aaa
18.10.2011 22:24 22:24

Ne nqma izobshto… A tova e „elitno“ u4ili6te, no do vhodnata vrata…

Back to top button