Регион

По-добри условия за учителите в Димитровград с новия колективен трудов договор

Колективен трудов договор за работещите в областта на образованието в Димитровград подписаха днес кметът Иво Димов и представители на синдикатите, съобщават от общината.

„Добрият диалог и доброто социално партньорство на местно ниво, носят добри резултати. По-голямата част от образователната ни инфраструктура в общината е обновена, с което сме подобрили условията на труд на учителите и хората от образованието. Разбира се, това е един постоянен процес, в който се стремим да осигурим на този ключов за обществото ни сектор и повече социални придобивки, каквито безспорно заслужават работещите в образованието“, каза Иво Димов.

В колективния трудов договор са гарантирани достигнатите размери на заплатите на работещите в системата на образованието – условията на труд, заплащането, професионалното развитие и квалификация, работното време и отпуските. Работещите в сферата на образованието в община Димитровград са с по-висок размер на сумите за втора и трета професионално-квалификационна степен, по-висок размер на сумите за лекторски час, ваучери за безплатна храна. Общината изплаща разходите за транспорт от местоживеенето до местоработата и обратно на работещите в общинските училища и детски градини.

УчителиЗа междуселищните пътувания на педагогическите специалисти и непедагогическия персонал, в рамките на общината, се поемат 100% от разходите за транспорт на стойността на абонаментните карти, а за пътуване в рамките на града, до кварталите „Черноконево“, „Марийно“ и „Изток“, общината подпомага транспортните разходи в размер на 50 % от стойността на картата.

Представителите обясниха, че поредният Колективен трудов договор надгражда националния и ще бъде в подкрепа на работещите в системата на образованието в Димитровград.

„Димитровград е една от малкото общини в страната, които подписват колективни трудови договори“, каза председателката на Регионалния синдикат „Образование“ на КТ „Подкрепа“ в Димитровград Иванка Янчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button