Хасково

Първите 35 скъсани на електронните листовки факт

Мобилната система, снимка: МТ35 кандидат – шофьори бяха скъсани днес – в първия ден, в който в Хасково започна използването на така наречените електронни листовки.

На изпит преди обяд се явиха 46 души. Само 11 от тях издържаха препитването, съобщи за Haskovo.info шефът на ДАИ – Хасково Антон Ставрев. И по-рано успеваемостта на листовките беше същата, увери той.

Всъщност изпитът отново се попълва на хартиен носител, но след това тестове се проверяват от мобилна изпитна станция. Тя се задейства чрез електронния подпис на съответния инспектор от ДАИ. 

В новите листовки броят на въпросите от 60 става 45 като някой от тях ще имат повече от един верен отговор. „Броят на верните отговори е посочен под всеки въпрос„, уточни Ставрев. 

Тестът се поставя в запечатан с холограма плик и след попълването му минава през скенер. Компютър изчислява точките на кандидата и ако те са под 87 от общо 97, изпитът не е издържан. 

В горния край на листовката има баркод, който прави всеки тест строго индивидуален, допълниха от ДАИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
един
един
19.10.2011 9:42 9:42

По напред бяха от 46, 11 скъсани, има разлика и то голяма.

Back to top button