Избори 2023 – Предизборни публикации

Карадайъ от Хасково: Политика се прави с разум, акъл, отговорност и любов, а не с омраза

Политическата криза е продукт на омразата, разделението и противопоставянето, на лепенето на етикети в нашата политика, заяви на предизборна среща в Хасково лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
На терена на политиката липсва диалог. Липсва съгласие, обединение, липсва любовта към хората. Докато политическите партии се противопоставят и се чудят как да оригиналничат в омразата си, забравят че ние сме там, за да може с любов да се грижим за решаването на проблемите на хората, категоричен бе Карадайъ.

Обикаляме градовете в България, за да чуем хората, за да чуем дневния ред на българите, техните проблеми. В тези наши срещи идват хора, поздравяват ни, казват, че сме най-добрите. Споделят, че не са гласували за ДПС, но не се съмняват, че ще бъдем силната група в парламента.

Те се обръщат към нас с думите: „Кажете и на нашите (не питаме кои са техните), че политика се прави с разум, с акъл, с отговорност, с любов, а не с омраза. Експертите са при вас, професионализмът е при вас, разумът е при вас, диалогът е при вас! Да спрат да се мразят и противопоставят, сподели Карадайъ. И призова: Нека този път да гласуваме с разум, а не с предразсъдъци.

Последния месец показахме нашата сила – след опустошителното земетресение в Турция структурите на ДПС организираха мащабна дарителска кампания, в която се включиха всички български граждани без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност, припомни Карадайъ. И благодари на всички, особено на структурата в Хасково, където беше сборният пункт и разпределителен център за помощите.

13 години се нагледахме на едноличното управление на ГЕРБ и Борисов. След това на едни, които се самонарекоха „промяна”, но се оказаха промяна към по-лошо. Народът вече не дава цялата власт на една партия. Казва: „Отивайте да се разберете в диалог да правите правителство, което да решава нашите проблеми и взаимно да се контролирате.”, обясни ситуацията Карадайъ.

В България има само една политическа партия, която дава възможност на младите да реализират мечтите си и това е ДПС, заяви председателят на Младежкото ДПС и водач на листата за Хасково Сезгин Мехмед.

ДПСДойде време всички ние да използваме качествата, които ни дава младостта и да покажем разум и отговорност в изборния ден. Време е дневният ред на младите да влезе в Народното събрание и в него са включени и новите технологии, и качественото образование, и професиите на бъдещето, и по-добрата реализация и развитието на икономиката, добави той.

Енергията на младите хора е необходима, за да покажем, че ни има. Нашите мечти могат да бъдат реализирани само когато участваме в тях, каза председателят на Младежкото ДПС.

Решението е в нашите ръце. Да гласуваме с разум и с отговорност след това в диалог, заедно, с общата отговорност, да решаваме проблемите на хората, включително и на младите хора.

Няма как това да стане без ДПС. Сигурни сме, че посланията ни са достигнали до всеки и ще увеличим изборния резултат, категоричен е Сезгин Мехмед.

ДПС

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button