Избори 2011

Антон Иванов: Няма да допуснем изолиране на опозицията в общинския съвет

Антон ИвановВ бъдещия общински съвет опозицията няма да бъде изхвърлена от комисиите и, която и да е тя, ще има право на глас при вземане на решения. Това заяви досегашният общински съветник от ГЕРБ и кандидат за нов мандат Антон Иванов.

Няма да позволим да се повтори срамният факт от есента на 2007 година, когато се сформира едно мнозинство от 24 души, а всички останали не бяха допуснати до комисии, категоричен бе Иванов.

Подобно безцеремонно отхвърляне на опозицията няма никъде другаде в нашата страна, поне на мен не ми е известно, въпреки че контактуваме с колеги от други общини. В резултат на тази политика още в началото на мандата стана ясно, че никакви предложения и идеи на ГЕРБ няма да се разглеждат и няма да се гласуват. Това ми даде основания още тогава да кажа, че в Хасково се е оформил едни феодално-олигархичен модел на управление. 24 души, приближени на кмета, гласуват като един и нямаше никакво значение какви аргументи излагаме.

Едва в последната година, така нареченото от медиите „ново мнозинство“ успя да прокара решения в местния парламент. Държа да подчертая – без каквито и да било договорки и задкулисни споразумения при гласуването се оказа, че нашата група е подкрепена от по-голям брой съветници. Опитахме се да променим много неща – наредби за общинска собственост, за Синята зона, регистър на даренията, регистър на подробните устройствени планове. Кметът обаче обжалва почти всяко решение на Общинския съвет, което не му изнася, допълни Антон Иванов. Проверката му установила, че мотивите на съда винаги са едни и същи – проектът за дадена наредба не бил публикуван в сайта на общината най-малко 14 дни преди да се гласува в залата. Най-драстичен е случаят със Синята зона, когато наредбата е била публикувана 13, а не 14 дни преди сесията.

Антон Иванов коментира и проектът за саниране на училища в Хасково. Според него няма проблем проектът да се осъществи, тъй като общинският съвет е дал съгласието си. Това, което било отхвърлено касаело единствено подписването на записи на заповеди за авансови плащания, което не били нужни към дадения момент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button