Регион

Свиленград получи ново оборудване за противопожарни депа

Оборудване за шест противопожарни депа получи община Свиленград.

С него ще разполагат доброволците, участващи в гасенето на пожари на територията на общината. Доставени са 24 гръбни пръскачки, 60 кофи за вода, 60 лопати, 18 брадви, 18 кирки, 90 тупалки, 6 съда за вода, 12 моторни триона, 30 мотики, 30 съда за питейна вода, 30 железни гребла, 6 моторни помпи, 6 пожарни шланга, 30 електрически фенера, 30 радиостанции, каски, специализирани ботуши, ръкавици и огнезащитни гащеризони за горско и полско пожарогасене по 18 броя, 6 квадрикоптера за локализиране на пожари от въздуха, снабдени с термална камера.

ПожарнаСпециализираното оборудване се получава по проект, чиято цел е намаляване на негативния ефект на заплахи за видове в защитените зони от мрежата Натура 2000. Съгласно данните от Информационната система за Натура 2000 една от най-сериозните заплахи за застрашените видове и техните местообитания са пожарите.

Пожарна

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button