Хасково

11 агенти на бившата ДС – кандидат-кметове

Голямо ухо, илюстрация11 бивши агенти на Държавна сигурност, са се кандидатирали за кметове на местните избори в Хасково, съобщават от Комисията по досиетата.

Сред вербуваните е кандидатът за кмет на Хасково Емил Георгиев от ПК „Екогласност“, чийто псевдоним е бил Станислав.

В списъка на Комисията по досиетата са и имената на кандидатите на ГЕРБ за селата Козлец, Орешник и Радовец Джафер Хасан, Радко Атанасов и Христо Георгиев, кандидатите на БСП за кметските места в селата Войводово и Орлов дол Зоя Миронова и Яню Гочев, кандидатът за кмет на село Елена от Коалиция „За Хасково“ Руси Колев, кандидатът за кмет на село Капитан Андреево от Синята коалиция Стамо Стамов и кандидатът за кмет на село Крепост от ПП „Земеделски народен съюз“ Димитър Белчев.

В димитровградското село Ябълково пък двама от кандидатите за кметове са били агенти на ДС. Това са издигнатият от Коалиция „Да за Димитровград“ Вангел Попов и кандидатът на ГЕРБ Илия Илиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Христов
Георги Христов
19.10.2011 14:07 14:07

В коя държава няма агенти и може ли да има национална сигурност без агенти.Само ще Ви цитирам един пример от далечното минало: През 1936 година полицай № 1 -Никола Гешев е завербувал и през 1944 година внедрил в БКП следните лица с измислени прякори в архивите-Графа,Липо,Мики,Костурката и Топора.И съответно някои от горните са работили и в Структурите на ДС-последният /топора\-Лев Главинчев е стигнал до шев на Девети отдел на ДС.А по въпроса за сегашните кандидат-кметове агенти на ДС няма нищо лошо в това. За мен това са достойни граждани и патриоти на България.Както знаете- само ние в България продължаваме да подхвърляме досиета и да се клеветаме и плюеме,дори си разкрихме и посланниците-затова нямаме държавност и стабилно управление.Може ли това да се случи например в Русия, САЩ или в Китай ????

ДО горния
ДО горния
19.10.2011 17:01 17:01

Не може да е повод за гордост да си бил доносник на мракобесната ДС!Необходима беше лустрация,както направиха отдавна в други държави които сега са пример за развитие!

го4о от узунджово
го4о от узунджово
19.10.2011 19:26 19:26

разбирам патриотизма да служиш на Родината, но да донасяш за колегите си/агент Станислав/, че и на Еколог да ми се правиш-те това е ГЬОН СУРАТЬ/. Нямам оправдание за тях!

до г-на от узунджово
до г-на от узунджово
19.10.2011 21:54 21:54

Както виждам май всички почнахме да разбираме и от политика и от структури на специалните служби.Първо никой не е на ясно какво означава – щатен служител ; нещатен сътрудник;агент под прикритие и последно популярната дума доносник. ДС никога не се е занимавала с кокошкарски или с клюкарски истории, а само с опазване на държавната тайна,националната сигурност,защита от шпионски централи,от тероризъм и много други-никоя структура не може да функционира без агенти.Това за доносниците звучи много несериозно-тук става въпрос за събаряне на властта ; за проникване във военни заводи ; заснемане на секретни обекти и всичко представляващо държавна тайна……….

Back to top button