Избори 2023 – Предизборни публикации

В Хасково Борисов се ангажира с околовръстен път и отново безплатно саниране

Стотици присъстваха на среща с кандидатите за депутати на ГЕРБ - СДС в Хасково

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ангажира при управление на партията му да бъде изградено околовръстното на Хасково. Това стана на среща на кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ-СДС със симпатизанти.

„Има ли по-социална програма за всеки българин от санирането? Държавата направи блоковете енергийно ефективни и по-красиви. Беше бизнес за над 180 малки фирми. Слагахме в бюджета по 1 млрд за саниране. Над 3 000 блока са санирани. Защо го спряха?“, попита Борисов и се обяви за възстановяване на безплатното саниране.

Бойко Борисов припомни за дадените казарми на Хасково и парите за новия парк. Той запита какво щеше да е положението сега ако я нямаше магистрала „Марица“ и всичките тези 50 000 коли и камиони, които ще задръстят Свиленград. В същото време обаче магистралата била потънала в боклуци, заприличала на бунище и не се чистела.

ГЕРБ
Станислав Дечев

Кметът на Хасково Станислав Дечев каза, че в началото на мандата е получил летящ старт с огромните средства, отпуснати за прекрасен парк, асфалтиране на улици, водопроводи, детски градини и корекцията на река Хасковска. Той припомни, че благодарение на депутатите на ГЕРБ са гласувани компенсациите за електроенергия, без които общините щяха да останат на тъмно.

ГЕРБ
Делян Добрев

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев посочи как се е отворилата дупката в бюджета от 12 млрд. лв. „Когато има инфлация хората страдат, а бюджета се пълни. При „Промяната“ трябваше 17.3% да отидат в бюджета от ДСС, а сега е минус 0.4%. Парите се взимат през високото ДДС, има рекорден ръст на бързите кредити, рекорден спад на депозитите до 1000 лв. Но парите не отиват в бюджета, остават по средата в така наречените фабрики за ДДС, допълни Добрев и заяви, че ГЕРБ ще ликвидира отново тези фабрики за ДДС, които сега работят с пълна сила. Парите, с които вие обедняхте, не отидоха в бюджета, а отидоха в офшорки и криптовалути, каза още той.

ГЕРБПърви повдигнахме темата за горивата, още преди дизелът да стигне близо 4 лева за литър и още тогава заявихме, че се краде по 1 лев на литър. На ден се купуват 10 млн. литра – по 1 лв. това прави 10 млн. лв. за ден, каза още Делян Добрев.

Водачът на листата в Хасково посочи, че ГЕРБ знае как да реши въпроса с инфлацията. Служебното няма да води война с веригите, но ние ще водим, защото не може един хляб да излиза от производителя на 70 ст., а във веригата да се продава за 1,50 лв. Това при управлението на ГЕРБ никога не го е имало. Знаем как да се справим и затова всеки глас за ГЕРБ е важен, защото всеки глас за ГЕРБ е глас за правителство.

ГЕРБ
Бойко Борисов

Бойко Борисов посочи, че възстановяването сега ще е много по-трудно от предишните кризи. „Хванали сме се на хорото и ще продължим. Жал ми е за направеното, жал ми е за хората. Справедливостта винаги възтържествува, истината винаги излиза наяве“, допълни лидерът на ГЕРБ. Той каза, че сега сме най-бедни, защото сме се превърнали в донори на богатите и определи ситуацията като „блато, застой и хаос“.

Нещото, което се отрази на всеки един от нас е инфлацията. При ГЕРБ инфлацията беше между 0 и 2%. От 2009 до 2021 г. натрупаната инфлацията 22%, а при „Промяната“ – 25% за една година, изчисли Борисов.

ГЕРББойко Борисов припомни, че вчера излезе докладът на държавния департамент на САЩ, в който се говори за незаконните ареста в страната, включително и неговият. Посочени са и десетки арести в смесените райони по време на предизборната кампания. „Трябваше ли да ни го каже департаментът?“, попита риторично Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button