Избори 2023 – Предизборни публикации

Катя Панева: Крайно време е стратегическото местоположение на Хасково да осигури по-добър живот на хората

Катя Панева е трета в листата на ППДБ за Хасковска област

Катя Панева е лицето на „Демократична България“ в Хасковска област. Тя е позната с политическите си убеждения и работата си за хората. Катя има последователна позиция, като десен човек, който обаче, доста често се занимава и със социални проблеми. И съм убеден, че хората, които я познават, отново ще я подкрепят.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов. Той посочи, че новото обединение с „Продължаваме промяната“ има ясната цел да бъде първа политическа сила, за да има пълното основание да състави правителство след изборите на 2 април и да бъде прекратена политическата криза.

Ние сме убедени, че събирането на реформаторските сили в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ е нужно на страната в този момент. А третата в листата ни за Хасково Катя Панева е доказала, че е мъжко момиче и последователен човек. Като областен управител тя показа, че добри неща могат да се случват и без задължително да се тръби за тях. Катя Панева беше в основата на това, което се случи на „Капитан Андреево“ и връщането му на държавата, допълни ген. Атанасов.

Катя ПаневаЗа съжаление тези, които трябваше завинаги да бъдат извадени от границата успяха чрез служебната власт да възстановят позиции. Това е свързано и с наркоразпространението, защото ако човек следи ситуацията, ще се запита откъде идват всички тези наркотици – именно през „Капитан Андреево“, защото по време на управлението на ГЕРБ това беше вратата, през която освен контрабанда, минаваха и наркотиците, категоричен е съпредседателят на ДБ. Той припомни, че по време на правителството на Петков, когато и Катя Панева беше на първа линия, беше направено всичко възможно да се отрежат тези канали.

Най-важното за бъдещото правителство е да управлява справедливо общите ни пари, за да можем наистина да бъдем като всяка европейска държава – основната част от населението да бъде с нормален стандарт на живот, посочи Атанасов.

Катя ПаневаОсновни цели в следващия парламент за Катя Панева са довършване на голяма част от вече започнатото. Като областен управител на Хасково аз си поставих няколко основни приоритета и сред тях е довършването на магистрала „Марица“ в последните километри преди границата, където на практика имаме едно обикновено шосе, посочи кандидатът за народен представител. Спешна задача е и ремонтът на пътя Пловдив – Хасково в нашата част, както и възстановяването на този към област Стара Загора през Скобелево, който в момента е затворен.

В следващото Народно събрание социалната политика остава за мен приоритет. Винаги трябва да подкрепяме както уязвимите групи, така и младите семейства – с данъчни облекчения или те да бъдат конкурентно способни на пазара на труда, допълни още Катя Панева.

Катя ПаневаПрез последните години Панева беше сред инициаторите на решаването на проблемите с водоснабдяването. Като областен управител заедно с колегата си от Пловдив започнаха да възстановяват работата по проекта за доставяне на питейна вода от каскадата Доспат – Въча. Аз съм убедена, че започването и довършването на този проект от регионално значение ще помогне цената на водата поне да се задържи, а качеството да е по-добро, категорична е Панева.

В края на мандата си като областен управител тя поиска Община Хасково да върне летище Узунджово на държавата, защото местната власт така и не предприе нищо на този терен. Трябва да започне процедура по деактуване и актуване на държавата, тъй като са изтекли 5-те години давност да реализират инвестиции, заяви Панева. Теренът на бившето летище може да се ползва както като паркинг, тъй като на хасковска територия няма държавен паркинг за камиони, така и като летище за малки самолети, което да бъде предложено на сериозни инвеститори, допълни тя.

Хасково има стратегическо местоположение и е крайно време областта да се развива по начина, по който заслужава, за да може всички хора в региона да живеят по-добре, категорична е Катя Панева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Катя Панева

Back to top button