Любопитно

Деца засадиха дръвчета в двора на ВиК – Хасково за деня на водата

Деца засадиха три дръвчета в двора на ВиК – Хасково за Световния ден на водата, съобщават от дружеството.

Проведоха се и занимания с четвъртокласници от хасковското училище „Св. Иван Рилски“ и ученици от 2 и 6 клас на димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“. Те научиха много за кръговрата на водата и нейното опазване.

Играта „Водно тяло“ показа на децата каква част от човешкото тяло е вода, а в „Движение на водата“ коментираха различните състояния на водата и направиха симулация на движението на отделните водни молекули, когато източникът на топлина се приближава и отдалечава.

ВиК„Капка във ведро“ показва нагледно каква част от водата на земята е сладка и може да се използва за питейни нужди, а чрез „Кръговрат на водата“ научиха за различните компоненти на водния цикъл и преминаха през отделните му етапи като водни молекули.

ВиКВ Димитровград учениците посетиха пречиствателната станция за отпадъчни води и се запознаха с процесите, чрез които събраната в канализацията мръсна вода се преработва и се връща в природата чиста, за да започне отново своето пътешествие по кръговрата на водата.

ВиК

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button