Любопитно

Поетична среща „Пролетна омая дивна!“ събра творци в Хасково

Поетична среща „Пролетна омая дивна!“ събра вчера творци от Хасково, Димитровград и поетичен клуб „Иван Николов“ в село Горски извор в читалище „Пейо Яворов-1982“ в областния град.

Събитието, посветено на Първа пролет е организирано от Литературна студия „Зорница“ и Филиала на Съюза на независимите български писатели в Хасково.

Поетичната среща беше и във връзка 24-годишнина от основаването на Литературна студия „Зорница“ при Народно читалище „Пейо Яворов-1982“. В залата бяха изложени фотоси и книги на членове на студията. Председателят на студията Росица Димова направи хронологична справка за дейността от основаването й до днес.

Присъстващите бяха поздравени от Детска вокална група „Детелини“ при читалище „Пейо Яворов-1982“. Децата изпълниха пролетни песни от своя репертоар и дадоха старта за изпълнението на стихове, посветени на пролетта. Свои творби прочетоха 14 поети, които бяха аплодирани от многобройната публика. Любезните домакини подариха свежи пролетни цветя на всички участници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button