Хасково

НАП възстанови над 2.5 млн. лв. на 4 000 от Хасковска област

Над 2.5 млн. лв. са възстановени до момента на физически лица заради различни данъчни облекчения, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Средствата са постъпили по сметките на над 4 000 жители на областта с право на данъчно облекчение, най-често – за деца под 18-годишна възраст. Сред ползваните възможности за намаляване на дължимите данъци са още ремонтни дейности в жилището, ползван ипотечен кредит от млади семейства, удостоверение за намалена работоспособност, сключена застраховка „Живот“ и др.

Подадените документи с право на данъчни облекчения се обработват и разглеждат приоритетно. Най-бързо и лесно подаването на данъчни декларации става онлайн с персонален идентификационен код или с електронен подпис, без да е необходимо посещение на място. Документи могат да се подават и на гише в осем пощенски станции в областта, както и чрез пощенски оператор като писмо с обратна разписка.

Само за 2 седмици от старта на услугата на НАП „предварително попълнена данъчна декларация“ в офиса в Хасково по електронен път са подадени близо 5 400 формуляра, повечето от които с ПИК. Броят на документите, получени онлайн, е вече 75% от общия и продължава да расте.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button