Любопитно

Ловците планират разселването на още дивеч в Хасковско

Хасково бе домакин на регионална работна среща с председателя на Съюза на ловците и риболовците в България инж. Васил Василев и главния секретар Даниел Тошков. Участваха ръководители на ловните сдружения в Хасково, Димитровград Свиленград, Харманли, Тополовград, Кърджали, Крумовград, Момчилград.

Тема на дискусията бяха предстоящите промени във функционирането на националната програма за разселване на дивеч, които ще бъдат приети на общото събрание на съюза. Средствата от вноската за стопанисване на дивеча, които досега постъпваха в държавния бюджет с решение на Министерския съвет се връщат при ловците, което увеличава финансовия ресурс. Участниците във форума обсъдиха как рационално да се разпределят тези пари за увеличаване на дивечовото богатство в страната.

ЛовХасковското ловно сдружение активно участва в акции по разселване на пернат дивеч. За адаптирането на фермено произведените птици преди да бъде пуснати сред природата са изградени десетки волиери, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button