Спорт

Григор Димитров започна с обрат на турнира в Маями

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Маями, САЩ с награден фонд 8,8 милиона долара, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията направи обрат и се наложи с 4:6, 7:6(5), 6:4 над германския квалификант Ян-Ленард Щруф. Срещата продължи 2 часа и 36 минути.

Димитров е поставен под номер 21 в основната схема и започна директно от втория кръг, за който Щруф се класира, след като елиминира италианския ветеран Фабио Фонини. 32-годишният германец е 103-и в световната ранглиста.

В третия кръг Димитров ще играе срещу №10 в схемата Яник Синер от Италия.

Българинът допусна пробив за 2:3 в първия сет срещу Щруф, а до края му изпусна пет възможности за рибрейк. Във втората част Димитров пропусна две точки за пробив при 2:1, а при 5:5 успя да отрази единствената възможност за брейк на Щруф. Така се стигна до тайбрек. В него Григор изостана с 3:5 точки, но по впечатляващ начин спечели следващите четири разигравания.

Димитров проби за 3:2 в третата решителна част и успя да запази преднината си до края на мача.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мери
Мери
26.03.2023 13:56 13:56

Той защо ходи с женски дрехи ?

Back to top button