Любопитно

Рекордните 1 270 танцьори на юбилейния фестивал „Хайдушка софра“ в Хасково

Рекордните 1 270 танцьори от 51 клуба от цялата страна се събраха днес на юбилейното 10-то издание на фестивала за народни хора и танци „Хайдушка софра“ в Хасково.

Сутринта от площад „Свобода“ потегли пъстро шествие, водено от мажоретния състав и духовия оркестър. Танцьорите стигнаха до спортна зала „Дружба“, където кметът Станислав Дечев откри фестивала. По традиция първи се представиха домакините и организатори на събитието от „Фъртуните на Мишо“ с ръководител Мишо Кадиев.

На обяд е шоуто на Фолклорен ансамбъл „Шевица“ – София, Школа за оцеляване „Багатур“ и Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ – Димитровград. За пореден път ще бъдат връчени награди за най-красива носия, за най-млад и най-възрастен участник, и за клубове, участвали във всяко издание на фестивала. По традиция вечерта ще завърши с шест чевермета.

ФестивалФорумът ще продължи и в неделя със семинар на двама лектори на тема „Автентични български хора“. Фестивалът няма конкурсен характер и се провежда със съдействието на Община Хасково и Национален фонд „Култура“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button