Хасково

Защитна дига ще пази село Тракиец от наводнения

Началото на проектаЗащитна дига ще бъде изградена на р. Олу дере в Хасковското село Тракиец. Тя ще предпазва селото от наводнения, които мъчат жителите му с години. Става въпрос за 60-70 семейства, чийто къщи се намират в ниската част на Тракиец.

Проектът е на стойност 1 милион и 100 хиляди лева. Те са осигурени по спечелен от общината проект „Управление на водите и защита от наводнения в с.Тракиец“, съобщи временно изпълняващият длъжността кмет на общината Нели Станева. Партньор на администрацията е гръцката община Орестиада.

Началото на проектаЗа първата копка по проекта в село Тракиец бе и заместник – кметът на Орестиада Анастасиос Пападопулос. Той благодари на община Хасково за доброто сътрудничество и изрази надежда, че ще продължат и за напред да работят заедно.

Защитната дига на р. Олу дере трябва да бъде изградена в рамките на 14 месеца. Проектът предвижда извършване на екологично обследване в землището на с.Тракиец, корекция на коритото на р.Олу дере, отводняване на заблатени терени, залесяване, обмен на информация, опит и практически решения за управление на водите и предотвратяване на наводнения.

 Началото на проекта  Началото на проекта

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
zapoznat
zapoznat
21.10.2011 13:09 13:09

Недялка с късата пола …….колко ли и е обещала нейната приятелка Анушка ….да гушне в кеш от тоя обект дето толкова му завишаха цената че и отстраниха куп фирми с по ниски цени………..

Анонимен
Анонимен
21.10.2011 15:47 15:47

Дебелата свиня АНУШКА няма да се наяде.Дано сложим край в неделя на крадливия узунджовец и тази противна свиня.

gostenka
gostenka
21.10.2011 18:27 18:27

ami kato i davat na Any6ka ––tq 6to da ne vzeme posle si delqt na neq i lelkata s kasata poli4ka /nali sa priqtelki dvete …mnogo e naglo ot tqhna strana navqsqkade v toq grad vse te da stroqt ..PREKALQVATE VE4E NEDQLKE I TI KMETE

todor
todor
22.10.2011 20:20 20:20

tova e Dqdo mi v bargera

Back to top button