Избори 2011

Панайотов: Хората трябва да повярват, че промяната зависи от тях

Иван ПанайотовОт над 100-те срещи, които проведох оставам с впечатлението, че хората с нетърпение очакват промяна, заяви кандидатът за кмет на Хасково от ГЕРБ Иван Панайотов. Повечето хора са възмутени от досегашното управление на общината, особено живеещите в занемарените крайни квартали на града. Същевременно обаче забелязвам и една апатия, сякаш мнозина не вярват, че промяната е възможна. Искат нещата да се променят, а някак не им се вярва, че това зависи от самите тях. Особено недоверчиви са по селата. Не ги обвинявам – прекалено дълго са били лъгани тези хора, каза Панайотов.

Хасково наистина има уникален шанс да загърби миналото и да влезе в европейското бъдеще. Имам предвид еврофондовете и милиардите евро, които са предназначени за модернизиране на страната. Имам предвид също така мощната подкрепа от четиримата депутати от ГЕРБ, които на практика доказаха, че постигат резултати, коментира кандидатът за кмет.

Сред най-сериозните проблеми, които предстои да решим са благоустрояването на кварталите. Основен акцент в нашата програма е цялостната подмяна на водопроводната мрежа, както направиха например в Смолян, без нито лев от общинските пари, изцяло с европейски средства. Но най-големият проблем е безработицата. Кметът може да работи за решаване му по два начина. Първият, но не най-добрият начин, е по програмите за временна заетост. В момента те са над 20. При тях заплатите се осигуряват от държавата или от ЕС, а общината е работодател. В Димитровград по тези програми са наети 400 безработни, в Свиленград – 80. В Хасково – нито един. А от общината се иска само заявка до агенцията по заетостта. Вторият начин, истинското решение на проблема, е привличане на нови инвестиции, отваряне на цехове, фабрики, магазини. Не на последно място – мащабни проекти, които се финансират от ЕС. При изпълнението им също ще работят местни хора, посочи Иван Панайотов.

През кампанията се срещнах и с много представители на бизнеса. За моя изненада се оказа, че така наречените „принудителни дарения“ са най-малкият им проблем. Не е приятно да ти извиват ръцете наистина, но повече ги мори бюрокрацията, тромавите процедури, въведени в общината, високите местни такси и данъци. За бизнеса времето е пари, не може да го мотаеш с месеци и години за един документ, който на практика би могъл да бъде издаден за няколко дни.

Междувременно синдикатът на българските учители подкрепи кандидатурата на Иван Панайотов за кмет на Хасково.
„Ние му вярваме, защото той никога не е излъгал, винаги е спазвал обещанията си и е държал на ясни и коректни правила“, каза председателят на СБУ в Хасково Атанаска Николова. По думите й той може да създава работещи екипи и да налага атмосфера на диалогичност и креативност.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button