Хасково

ГРАО – Хасково отказва да информира за броя на имащите право на глас

ГласуванеОбластна дирекция ГРАО – Хасково не предоставя информация на медиите. „Не желая да ви дам информация“, отговори служителка в местната дирекция, която бе помолена да направи справка за младежите в областа, които за първи път ще гласуват на тези избори.

Служителката заяви, че не е длъжна и не иска, а и била давала няколко пъти информация на журналисти, а те я публикували некоректно.

Дирекция ГРАО е подчинена на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От пресцентъра на ведомството извиниха колегите си от Хасково с това, че покрай изборите били изключително ангажирани и „не могат да се справят със собствените си задължения“.

Това е третият отказ, който Haskovo.info получава в рамките на една седмица. Данните, които искаме не попадат под ударите на Закона за класифицираната информация и в предишни години са били предоставяни без проблем, както от ГРАО, така и от всички останали институции, ангажирани с изборите.

Оказва се, че отказът да се предоставя информация от ГРАО Хасково не е прецеднт. В интервю за Агенция „Фокус“ на 9 октомври председателят на Управителния съвет на Института за развитие на публичната среда Антоанета Цонева коментира проблема.

Странно е поведението на Главна дирекция ГРАО, която отказва да комуникира с медиите за всякакъв вид проблеми, свързани с избирателните списъци. В момента няма информация какъв е броят на избирателите за местните и президентските избори, заявява Цонева.

Допуснала се е някаква грешка, чиито размери ние не знаем, защото ГРАО не уведомява. Заради тази грешка в „Списъка със заличените лица от избирателните списъци“ попадат и хора, които имат настоящ адрес в България през последните 4 месеца, но в данните, изпратени от МВР към ГРАО на база заявления за издаване на български лични документи, фигурира техен предишен адрес – някъде в чужбина. Тези дни ГРАО изпрати нови списъци до общините с лица с настоящ адрес в чужбина, за да може да се коригират направените грешки. В писмото до общините се признава наличието на проблем. Мащабите на проблема и последващите корекции колко хора засягат обаче не се знае. ГРАО не коментира, допълва Цонева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ssdfsf
ssdfsf
21.10.2011 14:50 14:50

Мошеници са тия от ГРАО

Back to top button