Избори 2011

Желю Желев одобри културната политика на Димитровград

Желю Желев се срещна със Стефан Димитров и Катя ПаневаТрябва да съхраним паметниците си, защото те са нашата история. Това каза по време на срещата-разговор с димитровградчани първият демократично избран президент на България д-р Желю Желев.

Срещата води първият в листата с кандидати за общински съветници на коалиция „Да за Димитровград“ Стефан Димитров, който е и председател на гражданското сдружение „Димитровград – най-живият паметник на архитектурата“. На нея присъстваха кандидатът за кмет Катя Панева и лидерът на ЕНП Мария Капон.

Подкрепям напълно културната политика на Димитровград. Той има големи възможности, ако се включва в такива вериги, като проекта „Атриум“, който обединява в туристически маршрут няколко бивши тоталитарни държави, каза още Желев. Той обяви, че паметникът на Съветската армия вместо да бъде разрушен, трябва да се експонира в Алеята на монументалното изкуство, която ще бъде създадена в Димитровград. 

Д-р Желю Желев призова и да бъде изграден паметник на българските войници, загинали в различни войни. И напомни, че е бил против разрушаването на Мавзолея на Георги Димитров, защото така се руши историята.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button