Избори 2023 – Предизборни публикации

Корнелия Нинова в Хасково: Само ние предлагаме бързо справяне с инфлацията с таван на цените

„Само ние от целия политически спектър предлагаме бързо, конкретно и ефективно решение на проблема с инфлацията с таван на цените за 3 месеца“, заяви на предизборна среща със симпатизанти в Хасково председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя попита защо след като в половин Европа може да се поставя таван на цените, това да не може да се приложи временно и в България. По нейните думи държавата трябва да се намеси в помощ на фирмите и домакинствата. В противен случай големите щели да „изядат“ по-малките и да се съсипе малкият и средният бизнес. Нинова се обяви за стратегия за развитие на земеделието с възстановяване на напоителните системи, изравняване на субсидиите с европейските, създаването на държавни борси, за да се избегне спекулата.

Корнелия Нинова припомни свършеното от БСП през 7-те месеца в редовното правителство. „За малките деца осигурихме безплатни детски градини и ясли и безплатни учебници до 12 клас, което не го е имало от времето на Социализма. Сега сме амбицирани да осигурим безплатни лекарства за децата до 14 г.“, каза тя.

БСПУвеличено е майчинството и детските надбавки, има 600 лв. необлагаем минимум за младите семейства с малки деца, които работят, а 1 200 лв. ако имат две деца. Минималната заплата е вдигната от 650 на 950 лв., а ваучерите за храна на работниците – от 80 на 200 лв. Пенсиите са увеличени средно с 40%. През зимата беше замразена цената на тока за домакинствата.

Трябва да продължим увеличението на доходите и стабилизирането на икономиката“, посочи Нинова.
Тя се ангажира за преизчисление на всички пенсии със средноосигурителен доход от 2021 г. Минималната заплата да продължи да бъде 50% от средната, майчинството да продължи да бъде колкото минималната заплата, да се подпомогнат майките студентки.

„Ние сме против войната, против джендър идеологията, против събарянето на паметниците и заличаването на миналото на България. Ние смятаме, че влизане в Еврозоната сега не бива да става, защото ще доведе до големи проблеми в икономиката и домакинствата“, посочи лидерът на БСП.

Нинова каза, че коалицията е истинската политическа алтернатива и след изборите трябва да има правителство. Според нея шести избори биха били катастрофа, защото държавата няма бюджет. Нейните очаквания са в парламента да влязат 5 партии. „Ще проведем вътрешно партийно допитване – да управляваме ли и с кого. Това трябва да се реши от членовете на партията, защото моментът е много деликатен и ключов“, каза Корнелия Нинова.

БСПСпоред водача на листата на „БСП за България“ в Хасково Атанас Зафиров начинът за преодоляване на политическата криза е висока избирателна активност и избора на партии и хора, които са доказали, че могат не само да обещават, но и да изпълняват своите обещания. Той призова хората да гласуват с разума си, защото БСП има добра и изпълнима програма, каквито другите партии нямат. Отделно коалицията разполагала и с качествените хора, които да я изпълнят.

„На „БСП за България“ й прилича да е номер 1. Да бъде победител и да бъде водеща партия“, завърши Атанас Зафиров, който е и зам.-председател на партията.

В началото на срещата общинският председател на БСП в Хасково Камен Тодоров представи листата на коалицията за изборите на 2 април. Преди това за Деня на Тракия бяха поднесени цветя пред паметника на Капитан Петко войвода.

Купуването и предаването на гласове е престъпление

Back to top button