Хасково

Грешна бюлетина спря изборите в Динево, в Хасково сигнали за агитация

Гласуване, архивСигнал за мъж, раздаващ пари в хасковския квартал „Република“ е получен тази сутрин, съобщиха за Haskovo.info Окръжна прокуратура. В Любимец пък застъпници на кандидат-кмет записвали имената на гласуващите.

И други сигнали за нередности в изборния ден в не липсват. Те са основно за непозволена агитация. На няколко места в близост до секциите е имало залепени плакати, изрисувани стени на сгради с номера от бюлетината, а на други места различни хора влизали в помещенията.

Гласуването в хасковското село Динево е прекратено час и половина след началото му. Причината е грешка в бюлетината за избор на кмет на селото. В нея двама от кандидатите фигурират с един и същ номер.

Спешно се е наложило да бъде поръчано отпечатването на нови бюлетини. От областната администрация са реагирали своевременно и материалите вече са готово и предстои да бъдат откарани до Динево, а гласуването да продължи, обясни пред Haskovo.info председателят на общинската избирателна комисия Веселина Тенчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button