Регион

320 000 ментета задържаха от началото на годината на Капитан Андреево

Над 320 000 ментета са задържани от началото на годината на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

През март са хванати 50 491 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки, за които има съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост. Те са открити при проверките на четири товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 14 март на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Турският шофьор е представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Чехия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители открили сред декларираната стока 34 546 текстилни изделия, по-голяма част от които дамски и мъжки тениски и спортни екипи, 4386 чифта обувки и 57 чанти, носещи лога на известни марки.

МентетаВ друг товарен автомобил на 16 март митничарите открили отново сред декларираната стока 6180 текстилни изделия, брандирани с изображения на известни мерки. Камионът с полска регистрация е управляван от български гражданин, който е превозвал стока от Турция за Полша.

В други два камиона в началото на месеца при щателна митническа проверка между декларираната стока, превозвана от Турция за Германия, митническите служители откриват общо 5322 облекла с обозначения на световноизвестни марки. Стоките не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. На турските водачи са съставени актове по Закона за митниците.

Ментета

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button