Хасково

Избирателната активност в Хасково 7%, застъпници пречат

Бюлетини6,96% от имащите право в община Хасково са гласували до 9,30 ч за президент на България. За кмет на общината и за общински съветници са дали своя глас 7,79%. Данните съобщи заместник-председателят на Общинската избирателна комисия Димитър Велев. 

След получените сигнали за агитационни материали в непозволена близост до СИК членове на ОИК са посетили секциите, за да се убедят, че плакатите са премахнати или разкъсани. Граждани са сигнализирали за големия брой застъпници, за които очевидно няма място в помещенията на СИК, и те стоят в коридорите, като създават излишна навалица. Сметката показва, че на един  кандидат за  общински кмет или за общиински съветник се падат средно по 7 застъпници.

Предстои ОИК да вземе решение по казуса в Динево, където изборният процес временно бе преустановен. ОИК ще се произнесе как да се счита гласуването на 23-мата, пуснали сгрешената от печатницата бюлетина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
23.10.2011 12:38 12:38

В 1,2 и 4 секции в Хасково се карат с микрабуси турци и им се дават бюлетини в двора на икономическия техникум, бюлетините се пъхат в шалварите на дъхлииките

Back to top button