Хасково

9 млн. лв. данъци вече са внесени в НАП – Хасково, остава седмица за отстъпката

Още седмица физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Намалението с 5%, но не повече от 500 лв. от сумата за довнасяне по годишна данъчна декларация, се полага ако гражданите подадат документите си по електронен път и платят целия размер на данъка до 31 март, както и ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения.

Най-лесно и бързо плащането, за което не се дължат такси, се извършва чрез т.нар. „виртуален ПОС“ в Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис. Това е една от най-често използваните електронни услуги на приходната администрация.

Към момента 77% от приетите в офиса данъчни декларации за доходи са постъпили онлайн – 6 500 с ПИК и още 1 450 с електронен подпис. Общият брой на подадените формуляри е близо 10 300.

В същото време нарастват и платените данъци от физически лица в област Хасково. Малко над 9 млн. лв. са внесените данъци върху доходи от началото на тази година до момента, близо 7,5 млн. лв. са били за същия период на 2022 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button