Хасково

Цигулар от Япония- лауреат в конкурса „Проф. Недялка Симеонова“

Музикални дни Недялка СимеоноваДаичи Накамура от Япония взе първа награда в четвърта възрастова група на Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ 2011. Призът му бе връчен от председателя на журито проф. Ангел Станков. Той пожела много здраве и успехи на всички наградени и им заръча да разнасят името на хасковския конкурс за млади цигулари из света. „Моето сърце е с тези, които не получиха награда“, сподели председателят на журито. Думите си той подкрепи с поговорката, че в живота е по-важно не колко пъти падаш, а колко пъти се изправяш.

Трета награда в четвърта възрастова група взеха Марина Тодорова от България, Джейуан Со и Сон Джун Чой от Корея, а втора награда- Жанна Семченкова от Казахстан. В трета възрастова група втора награда получи Дивна Тонтич от Сърбия. Елизавета Леонова от Русия стана първа във втора възрастова група, а с втора награда в тази възрастова група са Мартина Димова и София Проданова от България. 

В първа възрастова група втори стана най-малкият участник в конкурса- Миро Колдамов от Пловдив. Първа награда в първа възрастова група проф. Ангел Станков връчи на Дамяна Каменова от Варна.

В продължение на три дни на сцената на театър „Иван Димов“ се проведоха музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“ и Международен конкурс на името на известната хасковска цигуларка. В него взеха участие 20 млади цигулари от Украйна, Русия, Холандия, Сърбия, Казахстан, Япония и България.

Музикални дни Недялка Симеонова Музикални дни Недялка Симеонова
Музикални дни Недялка Симеонова Музикални дни Недялка Симеонова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button