Хасково

Според разследващи: Ангел убил баща си при скандал за пари

28-годишният Ангел Георгиев се е сбил с баща си в Димитровград при скандал за пари, стана ясно на днешното съдебно заседание в Хасково за определяне мярката му за неотклонение.

Haskovo.info припомня, че на 23 март между двамата мъже избухнал скандал, при който синът нанесъл побой на 71-годишния си баща, който издъхна три дни по-късно в болница. Той е бил със счупен гръбнак и наранявания по главата.

Защитата на обвиняемия поиска да бъде назначена експертиза, която да определи състоянието му и дали той може да се лекува в ареста. Причината е, че Ангел страда от заболяване на тестисите. Той е бил на безуспешно лечение в Германия, за което пред съда разказа и неговата приятелка Лилия Зюмбюлева.

Ангел разказа пред съда за своето страдание и за лекарствата, които приема без особен резултат. Съдията обаче на този етап не уважи искането за назначаването на експертиза. Една от причините е, че няма време тя да бъде извършена преди да изтече 72-часовото прокурорско задържане на мъжа.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“ за Георгиев заради обоснованото предположение, че той е извършил престъплението в което е обвинен. Засега той не дава обяснения за случилото се, като е казал пред разследващите, че не си спомня. Според държавното обвинение при по-лека мярка има опасност мъжът да се укрие или да извърши престъпление. Преди време му е налагано административно наказание за дрога, като имал агресивно поведение към баща си. Ако бъде признат за виновен го грози от 15 до 20 г. затвор или доживотен затвор.

Адвокатът му Ангел Панчев Ангелов поиска „домашен арест“ заради неговото заболяване и факта, че има постоянен адрес. Отделно след побоя сам е отишъл в полицията.

Ангел каза през сълзи пред съда, че никога не е искал да се случи това, искал най-доброто за себе си и за семейството си, имал много мечти със своята приятелка, обичал баща си, който винаги бил на първо място за него.

В крайна сметка съдът го остави в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

28-годишен преби до смърт баща си в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ангел георгиев
Ангел георгиев
29.07.2023 8:34 8:34

Аааа за пари пък чичо Митко е обяснил всичко подхвърлен адвокат искат да ни вземат домът нагласени организирани престъпни групи нещата са много сложни ама ние с мама ще победим

Back to top button