Регион

Близо 5 000 са подали сигнал през модерната платформа до община Димитровград

4 902 души са използвали системата „Hollar“ за обратна връзка с община Димитровград и за подаване на сигнали през последната година, отчетоха на пресконференция в кметството.

Сред тях са и такива, регистрирани с устройства от 55 населени места от цял свят. Общата оценка за работата на общината е положителна, като тази, която оценява работата на кмета е по-висока – 7.6 от 10. Демографската картина показва, че два пъти повече мъже са ползвали платформата отколкото жени. Най-активни са били групата от 26 – 55 г., след тях са тази от 18 – 25 г.

От негативните оценки се очертават административният офис в кв. „Марийно“, отдел „Приходи“. С най-ниски оценки е общинската болница. Най-високите оценки са подавани за културата и туризма – 7.6, където влизат Исторически музей, Дом-музей „Пеньо Пенев“, Ретро апартамента и др. Много висока активност има от комуникационните точки в парковете. Там хората най-често са изразявали задоволството си от зелените площи, а най-много негативи и критика получава пътната настилка. Има три детски площадки идентифицирани с по-ниска от общата средна оценка.

ДимитровградПлатформата Holler.live продължава да функционира за гражданите чрез местата с поставени QR кодове и разширяването й с нови точки за достъп. Кметът Иво Димов сподели, че се предвиждат и кампании по конкретни теми за предпочитанията на гражданите какъв да е фокусът за приоритети за общински политики.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button