Регион

300 военни с техника провеждат артилерийски стрелби на полигона „Корен“

Дванадесетдневно полево лагерно обучение провежда 4-ти артилерийски полк – Асеновград на полигона „Корен“ край Хасково, съобщават от министерството на отбраната.

В него участват над 300 военнослужещи със 70 бойни машини и спомагателна техника от дивизионите на полка, както и курсанти от факултет „Артилерия ПВО и КИС“ – Шумен.

Целта е артилерийските формирования да усъвършенстват полевата натренираност за изпълнение на огневи задачи. По време на полевото обучение артилерийски и реактивен дивизиони провеждат бойни стрелби. Военнослужещите изпълняват задачите си при условия с повишена трудност – понижена видимост, нощем, при силен вятър и дъжд.

ВоенниНачалник на лагерния сбор и ръководител на полевото обучение е подполковник Коста Делев – командир на противотанковия дивизион.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button