Избори 2023 – Предизборни публикации

Делян Добрев: Никога повече ПП не трябва да докосват държавния бюджет. Защото всеки следващ път ще става все по-зле!

Делян Добрев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково:

За бюджета и обедняването на хората:

Дали държавата ще фалира или ще се стабилизира зависи от това дали ще оставим публичните финанси за пореден път в ръцете на ПП.

Имаме ясни доказателства от статистиката, че всеки път, когато ПП се докосват до бюджета инфлацията в България избухва. Затова обедняват хората! Инфлацията отдавна погълна увеличението на пенсиите. Пенсионерите с уж увеличените си пенсии си купуват по-малко стоки отколкото преди.

80% от хората, при социологическите проучвания, отговарят положително на въпроса дали пестят от храна, плодове и зеленчуци. Тоест след 2 години „промяна“ 80% от хората не се хранят добре!

Няма как да е по-зле:

Всъщност има как, да използваме лозунга на самата промяна. Трябва да благодарим на Бога, че сме във валутен борд. Ако не бяхме се обзалагам, че промяната щяха да са пуснали печатницата на БНБ. Сега вземат заеми и с тях вдигат пенсии и доходи. Тогава щяха да печатат пари и с напечатаните да го правят. И нямаше да се усеща като 1997 година, а щяхме да се върнем наистина в 1997.

Решението:

Първото, което трябва да се направи, е да не се допуска никога повече ПП да се докосват до държавния бюджет. Защото всеки следващ път ще става все по-зле!

За новото управление:

Не е възможно при никакви обстоятелства да подкрепим кабинет на ПП. Защото това ще означава, че ние даваме възможност на ПП да продължат с тяхната политика на обедняване на хората. ПП са в тотална изолация. Нямат никакъв шанс за правителство, затова сега спекулират с разни посолства и държави, че щели да ни принуждават за подкрепа. Това е много некоректно от страна на ПП. Ако те изговорят това публично през медиите, аз очаквам и съответното посолство да реагира на подобни спекулации.

За лъжата като „добър ден“:

При ПП всичко е възможно. Истината е, че „евтиният“ газ на ПП струваше 300 лева за мегаватчас, а при ГЕРБ газът беше 30 лева. Сега при служебния кабинет газът е около 100 лева. Повтарям, 30 лева при ГЕРБ, 300 лева при ПП, 100 лева при служебното правителство. И ПП обясняват, че когато газът е бил 300 лева, е бил евтин! Разбирате ли, това тяхното дори не е парадокс. Те са просто изключително нагли! Лъжата я имат за „добър ден“.

Питаме Асен Василев:

Ние получихме една особена информация, която в момента проверяваме дали е вярна или не. Питаме Асен Василев вярно ли е, че на 12 март 2022 г. се е срещал с хора от висшия мениджмънт на „Лукойл“ на сравнително тайно място в един подземен паркинг. Тази дата е малко преди той да отиде в ЕК и да се тръшне за дерогацията. Питаме дали е вярно това. От дерогацията спечели единствено Лукойл като ни надписа горивата с 1 лев на литър и източиха от България 3,5 милиарда лева свръхпечалба. Имало ли е среща между Асен Василев и ръководството на „Лукойл“?!

За оръжието за Украйна:

Факт е, че боеприпаси за пет милиарда са изнесени. И че всички сделки са минали през посредници. Винаги, когато говорим за ПП, става дума за посредници. Винаги! Посредници в газа, посредници при оръжията и боеприпасите, посредници навсякъде, където има многомилиардни сделки.

Решението:

Да гласуваме в неделя и да изпратим шарлатаните от промяната при ИТН.

Има ли изход от кризите:

Има. Много ще е трудно, но ние сме доказали, че имаме експертния потенциал и можем да извадим страната от всяка криза.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button