Любопитно

Деца събраха близо 500 кг. пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета

Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев награди учениците от II б клас на Първо ОУ „Иван Вазов“, съобщават от общината.

Децата станаха първенци в кампанията „ЕКОклас“ за разделно събиране на отпадъци за ученици от 1 до 4 клас. Второкласниците спечелиха състезанието като събраха 61,150 кг. рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. За труда си те бяха наградени с купата на победителя, грамота и волейболни, баскетболни и футболни топки.

На второ място със събраните 48,650 кг. рециклируем отпадък се класира II а клас от Първо ОУ „Иван Вазов“, на трето място се наредиха децата от III б клас, СУ „Д-р Петър Берон“, които събраха 45,700 кг. рециклируем отпадък. Техните награди – грамоти и различни спортни топки, връчи Христина Карчева – президент на Лайънс клуб „Свилена“ – Свиленград.

ДецаПредседателят на Консултативния съвет за нулеви отпадъци към общината и заместник-кмет Мария Костадинова също поздрави победителите за активността им в разделното събиране, като им пожела да бъдат зелените патрули на общината, бдящи за опазване на чиста околна среда.

ДецаИнициативата „ЕКОклас“ е на Лайънс клуб „Свилена“ – Свиленград в партньорство с „Екопак България“ и с подкрепата на община Свиленград. В пилотното издание на кампанията се включиха 30 класа – от СУ „Д-р Петър Берон“, I ОУ „Иван Вазов“, НУ „Христо Попмарков“, ОУ „Христо Ботев“ в с.Левка, които събраха общо 496,850 кг. отпадъци за рециклиране. Всички класове получиха спортни топки като поощрителни награди за участието си в инициативата.

ДецаКампанията „ЕКОклас“ има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събират разделно отпадъци, за да помогнат за чистотата на природата и града, в който живеят. Освен практическото състезание между класовете за събиране на рециклируеми отпадъци, в едномесечния период на кампанията се проведоха образователни срещи с родители и уроци с децата по темата за разделното събиране и повторно оползотворяване на отпадъците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button