Хасково

Съдът отмени прихващането на такса смет за 2021 г. в Хасково

Хасковският административен съд отмени решението на общинския съвет, с което беше прието служебното прихващане на надвнесените суми от такса битови отпадъци за 2021 г.

Това става след жалба на фирма с мотив, че решението е незаконосъобразно. Според съда не са спазени законови изисквания, сред които публичното оповестяване на формите на участие на заинтересованите лица в производството и възможността им в определен срок да осъществят правото си на участие.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. Подобно дело се гледа в хасковския съд и срещу прихващането на таксата за 2020 г.

Haskovo.info припомня, че такса смет за 2020 и 2021 г. в Хасково беше отменена от съда. Според изчисленията на „Информационно обслужване“ ще трябва да бъдат възстановени 3 373 715 лева.

Между 4 000 и 5 000 жители на община Хасково ще трябва да депозират искане за прихващане на надвнесените суми. Това са хора, които са сменили собствеността си и ще бъдат уведомени от общината, че трябва да подадат заявления. На останалите около 80 000 жители прихващането на парите ще стане автоматично.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button