Хасково

14 от 26 села в община Хасково избраха кмет на първи тур

Бюлетини, илюстрацияГласоподавателите в 14 от 26-те села в община Хасково, където се гласуваше за местен управник, избраха кмет на първи тур.

С най-много кметове засега могат да се похвалят ДПС. Те спечелиха изборите в 5 села. По 3 селски управника имат засега ГЕРБ и НПП „Българе“. Коалиция „За Хасково“ е спечелила изборите на първи тур в две села, а БСП – в едно.

В останалите 12 села в община Хасково ще има балотаж.

Селата в община Хасково, в които избраха кмет на първи тур:

БРЯГОВО
В Брягово гласоподавателите избраха кмет на първи тур на изборите. Това е кандидатът на БСП и коалиция Делчо Делчев, който има 56,51% подкрепа.

ВОЙВОДОВО
Село Войвододо също има кмет от първия път. Това е кандидатът на ДПС Илями Смаил Бефа, за който са гласували 50,18% от избирателите.

ВЪГЛАРОВО
Във Въгларово изборите на първи тур печели Диан Димов. Кандидатът на ГЕРБ има 60,22% от гласовете на избирателите.

ГАРВАНОВО
НПП „Българе“ спечели изборите в Гарваново. Там кандидатът на партията Катя Карева е събрала 58,45% от гласовете на избирателите.

ГОЛЕМАНЦИ
Иляз Шукри Дурамаджъ ще е кмет на Големанци през следващия мандат. Кандидатът на ДПС има 67,03% от гласовете а първи тур.

ГЪЛЪБЕЦ
Джанип Джабит Юсеин от ГЕРБ ще е кметът на село Гълъбец. За него са гласували 58,37% от избирателите.

ДОЛНО ГОЛЕМАНЦИ
В Долно Големанци кметът беше ясен още преди изборите, тъй като там имаше само един кандидат. Това е Нежби Халил от ДПС.

КНИЖОВНИК
Зорка Даскалова от Коалиция „За Хасково“ ще е новият кмет на село Книжовник. За нея са гласували 53,78% от избирателите.

ЗОРНИЦА
Жителите на село Зорница също избраха кмет на първи тур. Това е Сезгин Хилми Рашид от ДПС, който събра 88,30% от гласовете.

МАСЛИНОВО
Безапелационна победа и в село Маслиново на първи тур. Кандидатът за кмет на ГЕРБ Недялко Петков е събрал 71% от гласовете на избирателите там.

ОРЛОВО
Георги Георгиев е името на кмета на село Орлово. Той е издигнат от НПП „Българе“. Георгиев е получил 76,81% подкрепа от гласоподавателите.

СТАМБОЛИЙСКИ
Със 74,89% хората избраха Славчо Райков за управник на село Стамболийски през следващите четири години. Райков е кандидат от НПП „Българе“.

ТРАКИЕЦ
Стар-нов кмет си имат жителите на хасковското село Тракиец. В изборния ден 67,13% от гласувалите са подкрепили Красимир Бойчев от Коалиция „За Хасково“.

ШИРОКА ПОЛЯНА
В Широка поляна резултатът от изборите беше ясен още преди старта им. Причината – Юри Борисов от ДПС бе единствения кандидат.

Села, в които ще има балотаж:

ДИНЕВО
Динево ще избира кмет на втори тур. След обърканата бюлетина в изборния ден и бунта в селото снощи на балотаж отиват досегашният кмет и кандидат на ДСБ Тодор Тодоров (26,67%) и кандидатът на Коалиция „За Хасково“ Димитрия Желева (23,53%).

ЕЛЕНА
В село Елена също ще има балотаж. Той ще е между досегашният управник Руси Колев от Коалиция „За Хасково“ (46,80%) и Иван Иванов от Движение „Гергьовден“ (29,36%).

КЛОКОТНИЦА
В село Клокотница кметът ще бъде избран на втори тур. Гласоподавателите ще избират между настоящия управник Евгений Трендафилов от ДСБ (43%) и кандидата на Коалиция „За Хасково“ Лозко Иванов (22,71%).

КОЗЛЕЦ
В Козлец ще има балотаж. Той ще е между кандидата на ДПС Сейхан Али (47,67%) и кандидата на Единна народна партия Юмер Мерт (41,94%).

КОНУШ
И тук ще има повторни избори. Те ще са между кандидатите на Коалиция „За Хасково“ и ГЕРБ Мария Митева (38,10%) и Младен Марчев (32,58%).

КОРЕН
На балотаж гласоподавателите в село Корен ще избират между кандидатите на ГЕРБ и ДПС Веселин Хаджиев (47,09%) и Митко Йорданов (23,32%).

КРИВО ПОЛЕ
В криво поле изборът на 30 октомври ще е между Желязко Тодоров от НПП „Българе“ (29,06%) и Фидан Гаджев от ГЕРБ (26,71%).

МАЛЕВО
Малевци също няма да имат кмет от първия път. Там на балотажа в неделя ще се борят кандидатите на НПП „Българе“ и ДСБ. Това са Кирил Соколов (28,79%) и Михаил Михайлов (27,40%).

МАНДРА
В село Мандра на 30 октомври гласоподавателите отново ще трябва да отидат до изборната секция. Те ще избират между досегашната кметица Недялка Касабова от Коалиция „За Хасково“ (33,85%) и Ангел Михайлов от ДСБ (32%).

НОВА НАДЕЖДА
В Нова надежда борбата на втори тур ще е между кандидатите за кмет от СДС и БСП и коалиция. Това са Венцислав Вълев, който има 29,44% подкрепа на първи тур и Митко Димитров, за когото са гласували 28,63% от избирателите.

ТЕКЕТО
Сблъсък между кандидатите за кмет на ДПС и НПП „Българе“ ще има в Текето. На 30 октомври жителите на селото ще трябва да избират между Хайрула Хайрула (39,47%) и Юзеир Юсеинов (32,33%).

УЗУНДЖОВО
Много малко не достигна на Димитър Ничев от ДСБ (48,22%) да спечели на първи тур изборите в Узунджово. Така на втори тур той ще се състезава с кандидата на ВМРО – БНД Ванчо Ванчев (28,33%).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.10.2011 22:21 22:21

ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕОРГИ ИВАНОВ

ПОЛУЧАВАТЕ

АХМЕД ДОГАН

хасковлийка
хасковлийка
25.10.2011 14:33 14:33

по точно получавате Танер за замесник кмет .

Селянин
Селянин
25.10.2011 15:13 15:13

Да се обединим за промяна в Хасково !!!
Дали бъдещия кмет ще се казва Иван или Хасан , важното е да работи за ГРАЖДАНИТЕ.
Досегашния кмет няма МОРАЛНО право да иска гласа на Хасковлии , след далаверите които върши на техен гръб!!!! 12 години стигат !
ОБЕДИНЕНИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПРОМЯНА!!!!
БЮЛЕТИНА № 2

Back to top button