Хасково

Сигнали до РИК – Хасково в деня за размисъл, няколко машини не сработиха

РИК – Хасково се произнесе по три сигнала в деня за размисъл преди неделните избори за народни представители.

Комисията прие за основателен сигнала от хасковлийка за нерегламентирано поставени агитационни материали на една от коалициите над кладенец на улица „Елин Пелин“ в квартал „Болярово“. На общината е разпоредено да премахне предизборните плакати.

РИК отхвърли като неоснователни два сигнала от представител на коалиция. Единият е за липса на обособени места за гласуване в ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград, а другият е за наличие на имена в списъци на упълномощени представители на партия.

Междувременно четири от машините за гласуване в региона не са сработили. Три от тях са в Ивайловград – СИК 20, 21, 22 и СИК 9 в стамболовското село Долно Ботево.

В началото на изборния ден ще бъде направен нов опит да бъдат пуснати и ако той е неуспешен ще се премине към гласуване само с хартиени бюлетини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button