Хасково

Изборният ден започна в Хасковско, няколко машини не сработиха

Изборният ден започна тази сутрин във всички секции в Хасковска област, съобщиха от Районната избирателна комисия.

В няколко от секциите има членове, които не са пристигнали, но това не е попречило на нормалното откриване на изборния ден.

В девет секции тази сутрин не са сработили машините за гласуване. Седем са в община Ивайловград, СИК 8 в Хасково и СИК 9 в стамболовското село Долно Ботево. Предстои след решение на ЦИК гласуването там да продължи само с хартиени бюлетини.

ИзбориВ някои от секциите в хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ за 40 минути тази сутрин вече имаше по около 20 гласували. Те бяха дали своя глас почти по равно с машина и на хартия.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Не са регистрирани груби нарушения на обществения ред, случаи на прояви и поведение, които могат да породят конфликти или ескалация на напрежение, съобщават от полицията.

В деня на изборите при необходимост от възстановяване на реда в изборните помещения, по решение на СИК и по искане на председатели на секционни избирателни комисии, служителите на МВР оказват съдействие в рамките на тяхната компетентност.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите от сектор „Български документи за самоличност“ работят от 8:30 до 19:00 часа, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите. Тези от тях, които вече са заявили документ за самоличност – да си го получат, а при невъзможност да бъде издаден такъв, при желание от тяхна страна, да им бъде издадено удостоверение за гласуване.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90112 98 и на e-mail: izbori2023@mvr.bg.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
02.04.2023 10:26 10:26

Несработили машини, по точно не можещи да гласуват с машини, смешници

Back to top button