Регион

Изложба предшества идването на Чудотворната икона на Света Богородица

ИзложбатаФотографска изложба „Божият храм по българската земя“ откри днес на пл. „България“ Светлозар Стоянов. Тя показва негови фотоси на православни храмове, скални църкви, манастири и стенописи от България. Посетителите могат да видят около 80 снимки.

Светлозар Стоянов гостува в Димитровград по покана на кмета Стефан Димитров. Авторът на изложбата е роден в Хасково. Възпитаник е на Дома за деца и юноши „Асен Златаров“. След завършване на средното си образование, той се обучава две години в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, а по-късно  се записва в Богословския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където е студент и до днес.  

Изложбата на Светлозар Стоянов ще остане на площада пред сградата на община Димитровград до 30 октомври.

До тогава в Димитровград ще бъде чудотворната икона „Света Богородица Златна ябълка“, която димитровградчани ще посрещнат днес следобяд.
Миряните ще имат възможност да видят и да се докоснат до реликвата в храм „Св. Димитър“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button