Любопитно

Кмет чете приказки на децата в библиотеката

Кметът на Димитровград Иво Димов чете днес приказки на деца от четвърта група от градина „Приказка“ в инициатива на Градска библиотека „Пеньо Пенев“, съобщават от общината.

Така той подкрепи кампанията за насърчаване на четенето сред децата, част от Седмицата на детската книга и Националния маратон на четенето. Иво Димов избра да прочете две свои любими български приказки – за „Неволята“ и „На работливия и късмета му работи“. Градоначалникът посъветва децата да се обръщат повече към книгите и поуките от тях. „За да имаш късмет трябва да си трудолюбив и да не те мързи, за да ти работи и късмета“, каза Димов на децата, които бяха подготвили поздрав за благодарност към кмета в изпълнение на Виктор.

Кметът посети и заниманията от Литературното утро, което се провежда в рамките на месеца в детския отдел на библиотеката. Там първокласници от СУ „Любен Каравелов“ преоткриваха чудния свят на общинската библиотека. Уютната и приветлива среда за децата в читалнята се допълва и от модерна интерактивна дъска с проектор, 3D писалки, очила за виртуална реалност и 3D принтер.

БиблиотекаИнициативите в димитровградската библиотека продължават до края на месеца с богата програма за най-малките, в която има Литературно утро с героите на Андерсен пълно с игри и приключения за малчуганите, състезание по четене на стихове „Аз обичам България“, среща с писателя Марин Трошанов, драматизация на „Мамино детенце“ и четене на приказки.

Библиотека

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button